Prednosti resveratrola

Rdeče vino vsebuje resveratrol, ki vam lahko pomaga, da ohranite zdravo srce.

Resveratrol je naravna sestavina, ki jo najdemo v lupini temnih grozdnih jagod, rdečem vinu, borovnicah in arašidih, in prinaša številne koristi našemu zdravju.

Resveratrol za zdravo srce

Srčne bolezni so termin, pod katerim razumemo številna obolenja srca, kot so ateroskleroza, motnje ritma in celo srčni infarkt. Bolezni srca so prevladujoč vzrok smrti na svetovni ravni; da bi se izognili temu, da postanemo eni od mnogih, ki jih prizadene katera od tovrstnih bolezni, moramo nujno poskrbeti za zdravje našega najpomembnejšega organa. Resveratrol pripomore k zdravju srca tako, da pozitivno vpliva na krvni tlak, srčni utrip in celo na kopičenje maščobnih oblog na arterijskih stenah.

Za boj proti raku

Resveratrol lahko prepreči razvoj novih rakavih celic in rast tumorjev na različnih tipih rakavih celic, med drugim na jetrih, kosteh, jajčnikih in prostati. Raziskovalci s celega sveta priporočajo, da se čim prej omogočijo nadaljnje raziskave pomembnih in učinkovitih naravnih sestavin, kot je resveratrol, in da se pretehta možnost njihove uporabe tako za preprečevanje, kot za zdravljenje rakavih obolenj.

Za boj proti sladkorni bolezni

Inzulin je hormon, ki se izloča iz trebušne slinavke in ki uravnava raven krvnega sladkorja v krvi, kjer skrbi za učinkovito delovanje številnih telesnih funkcij. Kadar naše telo ne proizvaja inzulina oziroma ga ne uporablja dovolj učinkovito, se lahko razvije sladkorna bolezen, bolezensko stanje, ki včasih sproži tudi nastanek drugih bolezni, kot so okvare ledvic, srčne bolezni ali slaba prekrvavitev okončin (kar lahko v najslabšem primeru pripelje tudi do amputacije). Sladkorna bolezen je eden od najpogostejših vzrokov smrti v modernem času. Resveratrol lahko močno izboljša in uravnovesi način, kako naše telo izloča in uporablja inzulin, in tako poskrbi za ustrezno raven sladkorja v krvi.

Proti staranju možganov

Skupaj s telesom, ki je v procesu staranja podvrženo številnim fizičnim spremembam, se starajo tudi možgani. Vsi vemo, kako s staranjem pridejo nadloge, kot so pozabljivost ali težave z učenjem novih stvari. Veliko teh fizioloških sprememb je posledica slabšega pretoka krvi skozi možgane, krčenja pomembnih možganskih delov, kot je hipokampus, in vnetja možganskega tkiva. Resveratrol lahko upočasni spremembe možganov, povezane s staranjem. Raziskovalci so ugotovili, da je resveratrol povečal število krvnih celic v možganih starajočih se poskusnih podgan, še posebej v predelu hipokampusa, kar je vodilo k izboljšanju njihovih učnih zmožnosti. Resveratrol lahko tudi pomaga v boju proti Alzheimerjevi, Parkinsonovi in drugim boleznim.

Scroll to Top