3 nasveti za občutljivo kožo

Filozofija nege kože vedno sledi načelu, da naše telo in koža kot njegov podaljšani del vedno stremita k temu, da se dosežeta ravnovesje. Zunanji dejavniki, kot so stres, prehrana, okoljske razmere in kozmetični izdelki za kožo vplivajo na to naravno ravnovesje. Neravnovesje se pokaže skozi znake kot so: suha koža, akne, rdečico in odvečno olje.

Če imate občutljivo kožo, je zelo pomembno rešiti probleme pri izvoru, saj le tak celosten pristop nudi najboljše in dolgoročne rezultate.

Nasvet 1 – jemljite ribje olje (omega-3 maščobne kisline)

Z oskrbo telesa z zdravimi maščobami, se borite proti vnetnim procesom v celotnem telesu in seveda tudi v koži. Omega-3 maščobne kisline pomagajo, da se ohrani vlažnost celične membrane. To je še posebej koristno za tipe kože, ki so nagnjeni k rdečicam in suhosti. Ribje olje kot prehransko dopolnilo je odličen način, da dobite omega-3 maščobe vsak dan. Prav tako poskušajte jesti hrano, ki vsebuje omega 3 mašobe: ribe, avokado, surovi oreščki in oljčno olje.

Nasvet 2 – izogibajte se sladkorju, nadomestite izgubljeni kolagen

Vsi vemo, kako pomemben je kolagen v koži v kombinaciji z elastinom. To je tisto, kar naredi kožo nabreklo, prožno in močno. Ko se vaše telo »nabito« z molekulami sladkorja, se te molekule vežejo na beljakovine in beljakovine. To povzroči, da postanejo šibki, razbarvani in manj prožni. To je postopek, znan kot glikacija (glycation). Sladkor je naš sovražnik, ko gre za staranje. Sladkor ustvarja proste radikale in naredi naše celice nenormalne. Ta proces se povečuje eksponentno, kot se staramo.

Proti tem procesom se lahko borite tako, da sproti nadomeščate izgubljeni kolagen. Kolagen kot prehransko dopolnilo se odlično absorbira v telo in nadomešča izgobljeni in pšoškodovan kolagen v koži. Priporočljivo je tudi jemanje hialuronske kisline, ki vzdržuje vlažnost kože. Ne pozabite na vitamin C – brez njega se v koži ne more tvoriti kolagen.

Nasvet 3 – ne preobremenite kože

Tudi dobrega je lahko včasih preveč. Pretirana nega povzroči neravnotežje v naši koži in s tem tudi preobčutljivost: prekomerno čiščenje, preveč pilinga, prekomerno vlaženje, …

Taka nega ubije tako žive in nežive celice, naša koža se bori proti temu z rdečico, aknami, mastno kožo, suhostjo in gubami.Ravnajte z vašo kožo po občutku – uporabljajte le naravne, bio sestavine. Ko čistite kožo, ne uničite naravno bariero vaše kože z grobimi kemikalijami. Odločite se za nežno za odstranjevanje že odmrlih celic. Uporabljajte sestavine, ki imajo nežne AHA kisline.

 

Scroll to Top