Napredne cinkove pastile

Advanced Zinc Lozenges je najsodobnejši dodatek cinka, ki ga je strokovno razvila raziskovalna skupina SuperSmart.

Ta dodatek vam omogoča znatno povečanje dnevnega vnosa cinka, elementa v sledovih, ki je bistvenega pomena za zdravje. Cink pomaga izboljšati imunski sistem, kognitivno zdravje in sintezo DNK ter ohranja zdrave kosti in kožo.

Natančneje, Advanced Zinc pastile so sestavljene iz cinkovega bisglicinata, najbolj biološko razpoložljive oblike cinka, ki je na voljo, kar ji daje optimalno učinkovitost. Na voljo je v priročni obliki močne> pastile s prijetnim okusom po meti.
Kaj pravzaprav je cink?

Cink je mineral s kemičnim simbolom Zn. Ta bistveni element v sledovih in močan antioksidant igra vlogo pri več kot 200 encimskih reakcijah v človeškem telesu. Drugi najpogostejši mineral v telesu za železom, cink se nahaja predvsem v mišicah, kosteh, koži in jetrih.

Telo dobi cink s hrano, običajno iz živil živalskega izvora. Prisoten je predvsem v morski hrani (ostrige, raki, jastogi …) in drobovini (teleta ali prašičja jetra …), pa tudi v nekaterih živilih rastlinskega izvora (kuhane stročnice, popečena sezamova semena …)

Pomanjkanje cinka je v populaciji pogosto razširjeno. To pomanjkanje cinka lahko povzroči utrujenost, slabo razpoloženje, izpadanje las, slab apetit in zapoznelo celjenje ran, pa tudi pomembnejše težave (oslabljena imuniteta, pogosti prehladi, povečana dovzetnost za pljučnico, drisko, depresijo …)
Prednosti, ki jih ponujajo Advanced Zinc pastile
Prednosti naprednih cinkovih pastil

Prehransko dopolnilo Advanced Zinc Lozenges zagotavlja telesu odličen vnos cinka, spojine z več zdravstvenimi koristmi (1).

V prvi vrsti cink podpira:

normalno delovanje imunskega sistema. Mnogi strokovnjaki res priporočajo dodajanje cinka za preprečevanje in zdravljenje bolezni, kot sta prehlad in gripa. Cink dejansko pomaga odstraniti celice, okužene z virusi, olajša njihovo fagocitozo in jim preprečuje širjenje okužbe. Po finski študiji so zlasti cinkove pastile koristne za lajšanje prehladov (2-4);
normalna kognitivna funkcija. Več študij je pokazalo, da cink pomaga izboljšati duševno zmogljivost in prostorski spomin (5-6);
zaščita celic pred oksidativnim stresom. Cink zavira encim NADPH oksidazo (NOX), ki je ključni akter pri oksidativnem stresu. Prav tako spodbuja proizvodnjo metalotioneina, skupine beljakovin, ki pomagajo ujeti proste radikale (7-8);
in normalna sinteza DNK. Cink je bistvena sestavina številnih transkripcijskih faktorjev, ki sodelujejo pri odzivu in popravljanju poškodb DNK (9-11).

Cink ima tudi pomembne učinke na številne druge vidike zdravja. Pomaga ohranjati zdravje:

vid ;
kosti;
lasje;
nohti ;
in kožo (12).

Poleg tega cink podpira normalno:

kislinsko-bazični metabolizem;

presnova ogljikovih hidratov;
plodnost in razmnoževanje;
raven testosterona v krvi;
presnova makrohranil;
presnova maščobnih kislin;
metabolizem vitamina A;
sinteza beljakovin;
cink pa ima tudi vlogo v procesu delitve celic (13).

Cinkov bisglicinat, najbolj biološko razpoložljiva od vseh oblik cinka

Napredne cinkove pastile so posebej sestavljene iz cinkovega bisglicinata, oblike, za katero je znano, da je najbolj biološko razpoložljiva in se najbolje absorbira in telo najbolje prenaša, enako kot cinkov orotat. Ena študija je pokazala, da ima cinkov bisglicinat 43,4 % večjo biološko uporabnost v primerjavi s cinkovim glukonatom (14).
Kako jemati tablete Advanced Zinc pastile?

Preprosto sesajte eno pastilo Advanced Zinc na dan, med obroki.

Vsaka pastila vsebuje 10 mg cinka, odmerjenega tako, da ne presežete splošno priporočene zgornje meje 15 mg cinka na dan.

Najbolje je, da pustite dve uri presledka med jemanjem cinka in bodisi ciklinskih ali fluorokinolonskih antibiotikov ali stroncija. Enako velja, če želite jemati dodatek železa, saj je znano, da ta element v sledovih poslabša absorpcijo cinka. Če imate bakterijsko okužbo, je pomembno tudi, da začasno prenehate jemati dodatke cinka.
Vsakodnevni nasveti za krepitev imunskega sistema

Želite narediti več za krepitev imunske zaščite? Tu so naši trije ključni nasveti:

dovolj spati! Znano je, da spanje pomaga delovati imunskega sistema in se sam obnavlja. Prav tako spodbuja učenje, pomnjenje in popravilo živčnega sistema;
redno se gibajte (hoja, kolesarjenje, plavanje …) Zmerna vadba pozitivno vpliva na telesno in psihično počutje ter pomaga krepiti imunski sistem. Telesna aktivnost lahko celo pomaga preprečiti postopno upadanje imunosti, ki pride s starostjo;
poskusite bolje obvladovati svoj stres. Telesni stresni hormoni (adrenalin in noradrenalin) nagibajo k prekomerni stimulaciji receptorjev na površini imunskih celic. Posledično prekinejo proizvodnjo citokinov, molekul, ki so bistvene za močno imunost. Poskusite torej načrtovati odmore čez dan, da obnovite mirno, sproščeno stanje duha in popolnoma delujoč imunski sistem.

Dodatni dodatki, ki jih jemljete v tandemu

Nazadnje, obstajajo tudi druge naravne snovi, ki so koristne za zdravje, ki bodo pomagale povečati učinke tega dodatka cinka.

Poleg naprednih cinkovih pastil bi lahko vzeli tudi tečaj vitamina C. Tako kot cink je tudi ta najbolj znan vitamin priznan po podpiranju normalnega delovanja imunskega sistema in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C, ki je bistvenega pomena za obnovo belih krvnih celic, pomaga zlasti zmanjšati resnost in trajanje prehladov. Pomaga tudi zmanjšati utrujenost. V idealnem primeru se odločite za dodatek Liposomal Vitamin C, najbolj vpojno obliko vitamina C na trgu.

Specializirana formulacija Organic Defense Mix, ki jo jemljete peroralno, vam omogoča, da pridobite številne prednosti štirih eteričnih olj… Ta edinstven dodatek med drugim vsebuje eterično olje poprove mete, ki pomirja usta in grlo, ter eterično olje origana, ki podpira zdravje želodca in črevesja.

Scroll to Top