Magnetna terapija za bolečine v hrbtu

Magnetna terapija za bolečine v hrbtu je alternativno zdravljenje za lajšanje simptomatske dorzopatije. Konec koncev se medicinski magneti že tisočletja uporabljajo v kulturah po vsem svetu. Magneti imajo dokazane in dokumentirane učinke na kri in druga telesna tkiva. Znanstvena uporaba magnetov v zdravstvu ostaja ena najbolj kontroverznih tem v raziskavah danes. Vendar to ni ustavilo več milijard dolarjev letno industrijo pri trženju vseh vrst medicinskih magnetov, ki trdijo, da imajo koristi za zdravje, od odpravljanja bolečin do preprečevanja raka in podaljšanja življenjske dobe.

Magnetna terapija za lajšanje bolečin v hrbtu

Magnetna terapija pomeni uporabo magnetne sile za vplivanje na telesne sisteme. Cilj magnetne terapije je povečati lokalno cirkulacijo na prizadetem območju in povečati lastno naravno zdravilno sposobnost telesa. Magneti vplivajo na cirkulacijo tako, da privlačijo ali odbijajo nabite delce v krvi. Gibanje krvi lahko s pomočjo magnetnega polja usmerimo proti bolečemu predelu hrbta.

Povečana cirkulacija je najboljši način za zdravljenje bolečine v hrbtu zaradi pomanjkanja kisika, ene najpogostejših oblik kronične bolečine. Prav tako naj bi magneti odpirali kapilare, kar bo povečalo tudi vsebnost krvi in ​​kisika v območju s simptomi.

Obstajajo tudi alternativne zdravstvene koristi, za katere menijo, da obstajajo določeni predstavniki uporabe magnetov. Ti vključujejo večjo cirkulacijo chi/qi za nekatere od tistih, ki se strinjajo s filozofijo tradicionalne kitajske medicine ter boljšo funkcionalnost organov in žlez.

Magnetna terapija za bolečine v hrbtunaprave

Profesionalna magnetoterapija uporablja ogromna električna magnetna polja. Ti magneti imajo lahko pozitivne, pa tudi negativne učinke na zdravje posameznika. Uporaba teh velikih in močnih magnetnih polj mora biti pod nadzorom strokovnjaka za magnetno terapijo.

Magnetni nakit je zelo priljubljen pri zdravljenju različnih zdravstvenih stanj, vključno z bolečinami v hrbtu. Magnetne zapestnice, uhani, prstani, ogrlice, pasovi in ​​žebljičke se prodajajo v številnih trgovinah z alternativno terapijo. Spletna prodaja teh izdelkov je ogromna industrija.

Magnetna kozarca in skodelice lahko uporabite za ustvarjanje magnetizirane vode. Magnetni vložki so zasnovani za delo na refleksoloških točkah na stopalih. Zdravstveni uporabi magnetov na sodobnem trgu ni konca. V bistvu, če bo nekomu prinesla denar, bo nanj pripet magnet in zamišljena marketinška kampanja.

Tveganja magnetne terapije

Dokazano je, da magnetna in elektromagnetna polja povzročajo številne zdravstvene težave. Glavoboli, težave s cirkulacijo, izguba spomina, srčna aritmija, avtoimunske bolezni, rak, celične mutacije in sprememba pH v telesu so pogosti stranski učinki dolgotrajne izpostavljenosti močnim magnetnim poljem. Magneti niso priporočljivi za bolnike s srčnimi spodbujevalniki ali notranjimi defibrilatorji in jih tudi ne smejo uporabljati nosečnice.

Preden se lotite kakršne koli magnetne terapije, je vedno priporočljivo, da se pogovorite s svojim zdravnikom. Lahko vam prihranijo nekaj denarja z lekcijo zdrave pameti ali pa vam celo rešijo življenje.

Magnetna terapija za pomoč pri bolečinah v hrbtu

Japonci so močni predstavniki magnetne terapije. Obiskal sem kliniko za magnetno terapijo v Tokiu in videl ogromno strank, ki se redno zdravijo zaradi vseh vrst zdravstvenih težav.

Dokazano je, da magnetna terapija ne ozdravi bolečine v hrbtu, vendar nekatere raziskave obljubljajo, da lahko res koristi pri različnih zdravstvenih težavah, vključno s kronično bolečino. Če vas zanima več o tem, kako bi lahko magnetna terapija razbremenila vašo nenehno nočno moro trpljenja, se pogovorite s svojim zdravnikom ali terapevtom. Osebno čakam, da bodo na voljo konkretnejše informacije, preden se odločim za to zanimivo možnost zdravljenja.

Scroll to Top