Kako shujšati v obraz?

Bi radi svoj obraz preoblikovali z vitkejšimi ličnicami? Tukaj je 6 naravnih in učinkovitih nasvetov za izgubo obrazne maščobe.

Zmanjšajte količino soli, da zmanjšate zadrževanje vode

Če ste ljubitelj oliv v slanici, prekajenih rib in mesnih jedi, se zavedajte, da je v teh okusnih živilih tudi veliko soli. Visoke ravni natrija povečajo količino tekočine v tkivih in zahrbtno vzdržujejo edem – proces, ki ga pogosteje imenujemo zadrževanje vode (1). Čeprav se to običajno najprej pokaže na naših nogah, lahko vpliva tudi na naša lica!

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) vnos soli ne sme presegati 5 g na dan (to je približno 1 čajna žlička). Da ne bi ogrozili okusa, raje uporabite aromatična zelišča in začimbe.

Ostanite dobro hidrirani, da preprečite nabiranje tekočine na licih

Namig, ki gre z roko v roki s prejšnjim! Če prehrana z visoko vsebnostjo soli prispeva k zadrževanju vode, pomanjkanje hidracije ustvarja enako neljubo okolje. Razlog je preprost: če ne popijete dovolj tekočine, bo vaše telo poskušalo zadržati tisto malo, kar ima, kar lahko povzroči, da so vaša lica zabuhla in otekla.

Če torej želite shujšati svoj obraz, poskrbite, da boste pili dovolj tekočine (približno 1,5 litra na dan) (2). Čaj, kava, zeliščni čaj, zelenjavna juha – vse šteje!

Odstranite maščobo, da zmanjšate velikost vaših lic

Čeprav je količina maščobnih celic na obrazu omejena, so skoncentrirane na dobro opredeljenih območjih: na vratu (kar ima za posledico grozljivo “dvojno brado”) in tudi na licih. Z zmanjšanjem celotne telesne maščobe boste na koncu dobili tanjši, bolj izklesan obraz – še posebej, če med tem izgubite nekaj kilogramov!

Poleg uravnotežene prehrane in redne vadbe je smiselno izkoristiti učinkovite naravne pripomočke. Tropska trajnica iz severne Indije, koleus (Coleus forskohlii) podpira nadzor telesne teže in presnovo lipidov (3-4). Za še večjo učinkovitost ga lahko kombinirate s sinergističnimi rastlinskimi izvlečki, kot so inulin, zelena kava, Sphaerantus indicus in Garcinia mangostana (vse to najdete v dodatku Advanced Fat Burner).

Druga dobra možnost je vrsta rjavih alg, imenovana Ascophyllum nodosum, ki podpira nadzor telesne teže in zdravje črevesja (je sestavina najnovejše generacije zaviralca maščob in ogljikovih hidratov, ki je bil trajnostno razvit v Franciji) (5).
Dajte prednost določeni hrani za vitek obraz

Če hrepenite po vitkejših licih (ali katerem koli drugem delu telesa), bo prehrana igrala ključno vlogo pri doseganju vašega cilja. Medtem ko živila z veliko soli, sladkorjem in maščobami niso prijatelji, ki se zavedajo figure, velja ravno obratno za druge skupine živil, ki imajo pomembno vlogo pri programu hujšanja.

Poudarek je treba nameniti svežemu sadju in zelenjavi, ki vsebuje veliko vode in malo kalorij (kot so lubenica, limona, kumare, zelena, radič in artičoka). Pomembna so tudi polnozrnate žitarice, zlasti zaradi visoke vsebnosti vlaknin, ki vam bodo pomagale upreti skušnjavi prigrizka čez dan (6).

Hkrati ne pozabite v svojo prehrano vključiti virov zadovoljujočih beljakovin in mlečnih izdelkov (brez sladkorja), da zagotovite dober vnos kalcija. Še en majhen namig: po solati potresite nekaj sesekljanih mandljev ali nekaj ovsenih otrobov zaradi lastnosti, ki lovijo maščobe! (7)
Začnite jogo za lica!

Delajte obrazne mišice z osredotočanjem na dihanje: to je načelo joge za lica! Z redno vadbo tovrstna ‘obrazna gimnastika’ (ki je od zunaj res videti nekoliko čudna) na novo definira konture in ovalno obliko obraza ter pomaga preprečiti povešanje obraznih tkiv.

Želite poskusiti? Poskusite s to preprosto vajo: napihnite lica in jih potegnite noter, tako da ustnice oblikujete v poljub. Počasi ponovite 10-krat, sledite naravnemu ritmu dihanja. Za največji učinek se osredotočite na sprostitev vseh ostalih mišičnih skupin.
Izberite zdrave prehranske lipide, da zmanjšate shranjevanje maščob

To ne pomeni, da se odrečete vinaigretu na vaši solati. Tudi ko ste na dieti, ne smete uporabljati popolne prepovedi za vse prehranske maščobe, saj imajo dejansko bistveno vlogo pri tvorbi celične membrane in hormonskem ravnovesju.

Pri izogibanju klasičnih lipidnih poti imajo nekatere maščobe dejansko nekaj presenetljivih lastnosti. Sem spadajo olja, ki vsebujejo samo srednje verižne trigliceride (MCT), ki se hitro pretvorijo v ketone, ne da bi se shranili v maščobnem tkivu (8-9). Za ta olja je veliko zanimanja predvsem med ljubitelji keto (nizkohidratne) diete.

Torej, da začinite solate ali začinite juhe, se odločite za ta ‘čarobna’ olja, pri čemer pazite, da izberete ekološko pridelane oblike z visoko čistostjo (kot je Organic MCT Oil Pure C8, organsko MCT olje, pridobljeno iz kokosa, ki vsebuje 98 % C8 kaprilna kislina).

Scroll to Top