Celulit in telesna vadba

Ali telesna vadba lahko odpravi celulit?

Telesna vadba lahko prinese občutno izgubo telesne teže, vendar v večini primerov ne prinese odprave celulita.
Telesna vadba lahko samo zmanjša pojav celulita do neke mere, vendar ga ne more odpraviti, še posebej, če je prisoten že dlje časa. Telesna vadba je lahko dober preventivni ukrep proti celulitu, če ga še niste dobili. Tudi zdrava prehrana pomaga, saj zmanjša formacijo maščob v maščobnih žepkih.

Zakaj nastane celulit?

Celulit – pojav luknjičaste kože, je pogostejši pri ženskah, čeprav se pojavlja tudi pri nekaterih moških. Najpogosteje se pojavi na stegnih, zadnjici in trebuhu, vendar ga je mogoče najti tudi na prsih in nadlakti. Vsaj 8 od 10 žensk ima vsaj nekaj celulita.

Celulit je bolj izrazit pri ženskah kot pri moških zaradi strukturnih razlik, kako telo shranjuje maščobe. Vezivna tkiva, ki ustvarjaja te skladiščne enote, pri moških deluje na diagonalo, medtem kot pri ženskah telo shranjuje naše maščobe v vertikalno-satasto podobno strukturo. Ta strukturna oblika žal poudari videz jamice.

Kako se lotiti odstranjevanja celulita?

Geni igrajo tudi vlogo, tako da, če ima vaša mama celulit, ali ste nagnjeni k pridobitvi teže na določenih področjih, ste lahko bolj dovzetni za pojav celulita.

Izbira življenjskega stila lahko močno vpliva na izgled vaše kože. Kajenje, slaba prehrana, hrana s preveč maščobami, jo-jo dieta, ne pitje dovolj vode, pomanjkanje spanja in telovadbe – vse to so dejavniki, ki vplivajo na nastanek celulita.

Hujšanje in krepitev mišic v nogah, zadnjici in trebuhu lahko naredijo celulit manj opazen na teh predelih, vendar ne bo izginil v celoti.

Najboljši in cenovno ugoden način za odstranjevanje celulita? Uporaba vakuumskega apartata!

Najboljši način, ki znatno zmanjša videz celulita je kombinacija prehrane, vadbe in uporaba vakuumskega masažnega aparata, ki omogoča masažo in prekrvavitev globljih maščobnih celic, kjer so nakopičeni strupi.

 

 

Scroll to Top